Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε κάθε σπίτι βρίσκεται τουλάχιστον ένα στυλό, μία κούπα ή ένα σημειωματάριο που αναγράφουν την επωνυμία κάποιας επιχείρησης. Πολλές επιχειρήσεις στρέφονται στα διαφημιστικά δώρα προκειμένου να αυξήσουν την προβολή τους. Και όχι άδικα, αφού τα οφέλη που προσφέρουν τα διαφημιστικά δώρα επιχειρήσεων αφορούν πολλά επίπεδα.

Τι είναι τα διαφημιστικά δώρα επιχειρήσεων;

Πριν δούμε τα οφέλη που απολαμβάνουν οι επιχειρήσεις από αυτά, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε σε τι αναφερόμαστε όταν μιλάμε για διαφημιστικά δώρα επιχειρήσεων.
Τα διαφημιστικά δώρα επιχειρήσεων είναι χρηστικά προϊόντα ευρείας χρήσης που προσφέρει μια επιχείρηση δωρεάν με σκοπό να δείξει την εκτίμησή της στους ήδη υπάρχοντες πελάτες της και να αυξήσει την προβολή της σε ένα ευρύτερο κοινό.
Τα προϊόντα αυτά φέρουν το λογότυπο της επιχείρησης και κατά περίπτωση μπορεί να γράφουν και τα στοιχεία επικοινωνίας της.
Τέτοια διαφημιστικά προϊόντα μπορεί να είναι:
    • Είδη γραφείου (στυλό, μολύβια, σημειωματάρια, ατζέντες κ.ά.)
    • Είδη εστίασης (ποτήρια, κούπες, πιάτα, σουβέρ, ανοιχτήρια κ.ά.)
    • Gadgets (power bank, stand τηλεφώνου, μονάδες USB κ.ά.)
    • Είδη καθημερινής χρήσης (μπρελόκ, πολυεργαλεία τσέπης, φακούς, αναπτήρες κ.ά.)
    • Παιδικά προϊόντα (λούτρινα ζωάκια, παζλ, fidget spinners κ.ά.)

Ποια είναι τα οφέλη των διαφημιστικών δώρων για μια επιχείρηση;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, υπάρχουν πολλαπλά οφέλη για μια επιχείρηση από τη διάθεση διαφημιστικών δώρων. Τα οφέλη αυτά μάλιστα δεν περιορίζονται μόνο στην εξωτερική προβολή της επιχείρησης, αλλά επεκτείνονται και στην εσωτερική λειτουργία της. Ας τα δούμε αναλυτικά:

Αυξάνουν την αναγνωρισιμότητα της μάρκας

Τα διαφημιστικά δώρα είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της μάρκας σας και να τη βοηθήσετε να φτάσει σε ένα αρκετά ευρύ κοινό χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από μέρους σας.
Για παράδειγμα, κάποιος που χρησιμοποιεί ένα θερμός με νερό που φέρει τη μάρκα σας, μπορεί να το έχει μαζί του στην εργασία του, αργότερα στο γυμναστήριο, το Σάββατο σε μια εκδρομή με τα παιδιά του και ούτω καθεξής. Σε όλους αυτούς τους διαφορετικούς χώρους υπάρχουν δυνητικοί πελάτες που θα έρθουν σε επαφή με τη μάρκα σας μέσω αυτού του αντικειμένου.

Προκαλούν συχνή αλληλεπίδραση πελατών με τη μάρκα σας

Όσο περισσότερο αλληλεπιδρά κανείς με μια συγκεκριμένη μάρκα, τόσο πιο οικεία νιώθει απέναντί της. Επομένως, είναι πολύ πιθανότερο να επιλέξει τη συγκεκριμένη έναντι των ανταγωνιστών της όταν θελήσει να κάνει μια σχετική αγορά.
Έτσι, αν κάποιος γράφει καθημερινά με ένα στυλό που αναγράφει την επωνυμία σας, είναι πολύ πιθανό να είναι η δική σας επιχείρηση η πρώτη που θα σκεφτεί όταν χρειαστεί να αγοράσει κάποιο προϊόν ή κάποια υπηρεσία που προσφέρετε.

Ενισχύουν την ικανοποίηση πελατών

Σε αντίθεση με άλλες μορφές διαφήμισης που συχνά είναι ενοχλητικές για το κοινό, η διάθεση διαφημιστικών δώρων αυξάνει την εκτίμηση του κοινού για τη μάρκα σας. Συχνά οι πελάτες δεν αντιλαμβάνονται τέτοια προϊόντα ως διαφήμιση αλλά ως δώρο για τους ίδιους, γεγονός που αυξάνει την ικανοποίησή τους και θέτει την επιχείρησή σας στην κορυφή των προτιμήσεών τους.

Προβάλλουν τον χαρακτήρα του brand σας

Επιλέγοντας τα κατάλληλα διαφημιστικά δώρα, βοηθάτε το κοινό σας να καταλάβει καλύτερα το ύφος του brand σας και επομένως να ταυτιστεί μαζί του. Για παράδειγμα, ένα χρηστικό τεχνολογικό προϊόν προβάλλει έναν σύγχρονο χαρακτήρα που συμβαδίζει με τις τάσεις τις εποχής. Αν στοχεύετε σε ένα κοινό που αποτελείται από λάτρεις της τεχνολογίας, διανέμοντας τέτοια διαφημιστικά δώρα ελκύετε το ενδιαφέρον αντίστοιχων πελατών.

Ενισχύουν την αφοσίωση του προσωπικού σας

Αυτό ανήκει στα εσωτερικά οφέλη που απολαμβάνει μια επιχείρηση από τα διαφημιστικά δώρα. Καλωσορίζοντας στην εταιρεία ένα νέο πρόσωπο με ένα πακέτο με διαφημιστικά προϊόντα, το βοηθάτε να νιώσει μέλος της ομάδας, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητάς του.
Επιπλέον, διανέμοντας στους υπαλλήλους σας μια πετσέτα θαλάσσης με το λογότυπό σας, επιτυγχάνετε δύο στόχους: το προσωπικό σας αντιλαμβάνεται την εκτίμησή σας και το λογότυπό σας προβάλλεται εκτός εταιρείας.

Έχουν καλύτερη σχέση κόστους-διάρκειας προβολής

Σε σύγκριση με άλλους τρόπους διαφήμισης, η διάθεση διαφημιστικών δώρων έχει την καλύτερη σχέση κόστους-διάρκειας προβολής. Αν μάλιστα επιλέξετε κάποια από τα πιο φθηνά διαφημιστικά δώρα, όπως π.χ. τα στυλό, το κόστος μειώνεται ακόμα περισσότερο, ενώ το κάθε στυλό μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά προβάλλοντας τη μάρκα σας σε πληθώρα ατόμων.

Προσφέρουν μεγάλη ποικιλία επιλογών

Από μολύβια και μπρελόκ μέχρι ομπρέλες θαλάσσης και είδη ρουχισμού υπάρχει μια τεράστια ποικιλία διαφημιστικών δώρων, μέσα από την οποία μπορεί κάθε επιχείρηση να επιλέξει εκείνα που της ταιριάζουν, λαμβάνοντας υπόψη το κοινό που θέλει να στοχεύσει, το budget της, τον τρόπο διάθεσης κ.λπ.

Διαφημιστικά δώρα επιχειρήσεων για κάθε ανάγκη!

Αν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε διαφημιστικά δώρα για να προβάλετε την επιχείρησή σας, βρίσκεστε στο σωστό σημείο! Η έμπειρη ομάδα της Prodexx έχει προμηθεύσει χιλιάδες επιχειρήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό με διαφημιστικά προϊόντα που έκαναν τη διαφορά. 
Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα, μοιραστείτε τις ανάγκες, τους στόχους και το budget σας με τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας και εμείς θα σας προτείνουμε τα ιδανικά διαφημιστικά δώρα αποκλειστικά για τη δική σας επιχείρηση.